Skip to content
Ediția de astăzi

Cîțu: Am adoptat OUG pentru modificarea legii în ceea ce privește Fondul de Garantare a Asiguraților, ca urmare a insolvenției companiei de asigurări City Insurance

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii în ceea ce privește Fondul de Garantare a Asiguraților, ca urmare a insolvenției companiei de asigurări City Insurance.

Vreau să ne asigurăm prin acest lucru că toți cei care au fost păgubiți să nu sufere de pe urma acestui faliment. Dar tot în ședința de guvern am cerut mai multe anchete, pentru că această companie a fost auditată atâția ani de zile. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este totuşi o companie care avea o cotă importantă de piață. Aș vrea să ne uităm în urmă, să vedem ce a făcut reglementatorul, ASF, în ultimii ani de zile și aș vrea să văd aceste rapoarte – și ar fi bine ca ASF să le prezinte public – pentru ultimii ani de zile. Aș vrea – și am discutat cu domnul ministru al finanțelor – să vedem și ANAF ce controale a avut în ultimii ani și ce rezultate. Deci toate acestea le-am cerut astăzi în ședința de guvern și vom vedea, vom avea informațiile în perioada următoare”, a declarat premierul.

Întrebat despre ce anchete este vorba prim – ministrul a precizat că măsurile concrete sunt în Parlament.

Măsurile concrete sunt în parlament. Pentru că ASF este sub parlament și mă aștept să văd o comisie de anchetă, dacă parlamentul dorește, –  preşedintele Camerei, preşedinta Senatului – să facă o comisie reunită, când mai au timp și nu sunt cu moțiunea de cenzură să dea jos guvernul. Dacă au timp să se ocupe și de români, ar fi fantastic și chiar îi îndemn să facă acest lucru. Dar acolo, de fapt, trebuie să mergem și să vedem rapoartele de activitate. Și aș merge chiar și la domnul Mișu Negrițoiu – de ce a ascuns dacă știa că este un faliment ascuns? Ca guvern, tocmai am dat o ordonanță de urgență și am cerut și eu să fiu informat să văd ce a făcut ANAF în ultimii ani. Aș vrea să văd rapoarte, dar asta e mai mult pentru informare, că nu am pârghii să intervin peste ei, decât dacă ar fi fost în subordinea guvernului. Ei sunt în subordinea specialiștilor din Parlamentul României. (…) Sunt sigur că ANAF-ul a avut controale la City să vadă dacă își plătesc taxele și așa mai departe. Controalele pe care le face ANAF, să vadă dacă au văzut ceva în neregulă. (…) ”, a mai precizat premierul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.