Skip to content
Ediția de astăzi

Cîţu: De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt

Premierul Florin Cîţu a declarat că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona în care vor fi ele, însă o relaxare totală e luată în calcul abia de la 1 august, în funcție de numărul persoanelor vaccinate. El a mai spus că, de la 1 iunie, vor fi găsite soluţii pentru a începe evenimentele private.

După ne vom concentra pe economie. De un an de zile ne concentrăm pe sănătate, urmează să ne concentrăm pe economie. România urmează paşi într-un proces de convergenţă, poate a făcut paşi înapoi şi nu are nicio scuză. Avem un guvern care şi-a asumat să facă reforme şi care face reforme. Încă nu vorbim cum se vor lua relaxări şi cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt, a afirmat Florin Cîţu, după vizita de marţi la Centrul de vaccinare organizat la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, potrivit PSNews.ro

Chestionat despre posibile facilităţi pentru persoanele care se vaccinează, prim-ministru a răspuns: „Eu am spus că, opinia mea personală, e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta acest măsuri”.

Vom vedea cum vor arăta în final aceste măsuri şi care vor fi ele. Este clar că de la 1 iunie vor există măsuri care vor da înapoi anumite restricţii de anul trecut. Deja unele dintre măsuri le-am anunţat. Bineînţeles că ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie aceste evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e roul Comitetului interministerial. Vin cu propuneri ele sunt îmnbunătăţite. Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie, a adăugat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.