Skip to content
Recent Social

CNS Cartel ALFA anunță că declanșează acțiuni de protest

Arhivă

Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA anunță că au decis să declanșeze ample acțiuni de protest, care vor fi declanșate începând de  joi, 14 ianuarie, cu Caravana drepturilor sociale.

În urma analizei situației actuale, a programului de guvernare, a măsurilor luate sau anunțate de actualul guvern, care dezavantajează profund și preponderent categoriile de lucrători reprezentate de confederație, și, mai larg, categoriile cele mai sărace ale cetățenilor, a decis declanșarea unui program de acțiuni de protest. Pentru a putea respecta măsurile de securitate sanitară din această perioadă, acțiunile se vor desfășura etapizat și în cascadă, pe parcursul lunilor ianuarie și februarie și cuprind acțiuni de stradă, manifestări în fața instituțiilor publice, prefecturi, Administrația Prezidențială, Ministere, sediul partidelor guvernamentale, memorii, scrisori, petiții, discuții cu parlamentari din toate partidele parlamentare”, se arată într-un comunicat de presă.

Care sunt principalele nemulțumiri care au dus la decizia de declanșare a acestor acțiuni de protest:

Politica de austeritate în domeniul salarizării: salariul minim garantat în plată crescut cu doar 41 lei net. În stabilirea acestei modificări arbitrare a salariului minim guvernul a negat propria formulă de calcul, de asemenea ignorând legislația în vigoare; Înghețarea a unor drepturi salariale, deși piața muncii din România este la 66% din productivitatea orară medie a UE[1], iar în ceea ce privește cosul brut al orei de muncă este la 35% din media UE. Înghețarea creșterii pensiilor și lipsa justiței sociale în sistemul de pensii; Blocarea modificarii actualei legi a dialogului social, L62/2011”

Astfel că programul de acțiuni debutează în această săptămână, joi, 14 ianuarie cu Caravana drepturilor sociale. Traseu: Baia Mare – Târgu Mureș – Brașov – Ploiești – București (Administrația Prezidențială I Sediu PNL, USR+Plus, UDMR I MFP)

Manifestațiile continuă până la sfârșitul lunii februarie cu acțiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor județene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale (22 și 29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie), Ministerului Finanțelor Publice (20, 26 ianuarie și 2, 9, 15 februarie) și a sediiilor partidelor de guvernare: PNL, USR+Plus, UDMR (19 ianuarie și 10, 17 și 24 februarie) în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.