Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Comisia de dialog social s-a întrunit marți la Prefectură

Marți, 21 ianuarie, a avut loc prima ședință a comisiei de dialog social din acest an la Instituția Prefectului – județul Mehedinți, în cadrul căreia AJOFM Mehedinți a prezentat o informare privind evoluția șomajului și analiza pieței muncii în anul 2019, în județul Mehedinți.

”Am avut un punct la ordinea de zi care a tratat situația forței de muncă, un material bine elaborat și bine structurat, care ne-a făcut să tragem concluziile logice și corecte despre ceea ce se întâmplă cu locurile de muncă și cu forța de muncă la nivelul județului Mehedinți. Rata șomajului continuă să fie mare, investitorii din păcate continuă să ocolească județul nostru și ca atare lipsesc locurile de muncă. Peste această situație se suprapune o involuție demografică la nivelul județului și faptul că populația din mediul rural nu reușește să schimbe mentalitatea și să acceseze cursuri de calificare și recalificare, astfel încât să vină să lucreze în mediul urban”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Au urmat apoi discuții pe marginea acestui subiect, dar și a altor teme sociale.

Directorul AJOFM Mehedinți, Ioan Suru, a subliniat faptul că cel mai mare angajator privat din județul Mehedinți, care desfășoară activități în domeniul fabricării componentelor auto și care în anii anteriori angaja în medie 800-900 de persoane anual, în anul 2019 nu a mai făcut angajări. De asemenea, Ioan Suru a vorbit și despre nivelul scăzut al investițiilor care ar putea determina apariția unor noi locuri de muncă, dar și despre necorelarea planului de învățământ cu cerințele pieței locale a forței de muncă, tinerii absolvenți neavând la absolvire competențele profesionale necesare ocupării unui loc de muncă.

1 comentariu la “Comisia de dialog social s-a întrunit marți la Prefectură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.