Skip to content
Ediția de astăzi

Comisia Europeană salută depunerea PNRR de către România: „proiecte în toate sectoarele emblematice ale politicilor UE”

Comisia Europeană salută printr-un comunicat oficial faptul că România a depus Planul Național de Redresare și Reziliență și ca, prin inițiativele propuse, sunt atinse toate cele 7 sectoare emblematice ale politicilor UE (flagship areas).

Planul include măsuri privind transportul durabil, educația, asistența medicală, renovarea clădirilor și digitalizarea administrației publice. Proiectele din Plan acoperă întreaga durată de funcționare a Facilității de Redresare și Reziliență (FRR) până în anul 2026, se arată în comunicatul CE.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în social media depunerea PNRR de către țara noastră: „Am primit Planul de Redresare și Reziliență al României. Acesta include reforme și investiții pentru a sprijini tranziția ecologică și digitală, creșterea inteligentă, sănătatea și reziliența și politici pentru următoarea generație. #NexGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai ecologic și mai durabil în România.”

Vicepreşedintele Comisiei Europene și comisar european pentru Comerț, Valdis Dombroskis, a apreciat, la rândul său, efortul României: „Felicitări României pentru depunerea Planului de Redresare și Rezistență. PNRR ne va ajuta să ieșim mai puternici din criză, va face economiile și societățile UE mai durabile și mai rezistente, va sprijini tranzițiile verzi și digitale.”

În următoarea perioadă, Comisia Europeană va evalua Planul României în baza celor 11 criterii stabilite de Regulament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.