Skip to content
Administrație locală Recent

Comuna Șimian va avea rețea de alimentare cu gaze naturale

Ministrul mehedințean Virgil Popescu anunță că proiectul pentru dezvoltarea rețelei de gaz în comuna Șimian a fost admis și declarat eligibil, deci primăria va primi fonduri europene.
Comuna Șimian va avea rețea de gaze naturale. Tocmai a fost admis și declarat eligibil pentru finanțare proiectul prin care primăria Șimian va primi 11 milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de gaz. Rețeaua de distribuție va fi extinsă în satele Șimian, Cerneți și Dedovița Nouă. Alături de colegii din Guvernul PNL am susținut și vom susține aducerea gazului românesc în casele românilor. Este deja alocată suma de 250 milioane de euro, din totalul de 1 miliard, pentru extinderea rețelei de gaz, iar proiectul care a fost depus de primarul Constantin Trușcă a fost admis. La începutul anului 2021 începe extinderea rețelei de gaze naturale în comuna Șimian – Mehedinți. Da, se poate”, a anunțat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Și primarul comunei Șimian Constantin Trușcă a anunțat că va aduce gazul.
Sunt foarte bucuros să vă anunț că proiectul pe care l-am depus pentru a aduce gazul în casele noastre a fost aprobat. Documentația depusă a fost verificată, iar proiectul a fost declarat eligibil. Ne apucăm de treabă în cel mai scurt timp! Mă bucur că și în acest proiect am avut sprijinul ministrului Economiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, căruia îi mulțumesc și pe această cale. Împreună dezvoltăm Șimianul!”, a declarat edilul.
În anul 2019 în urma unei propuneri făcută de primarul Trușcă și validată de Consiliul Local  firmei Mehedinți Gaz i s-a retras dreptul de concesiune. Astfel că, după modificarea legii energiei și gazelor naturale și apelului deschis de ministerul Fondurilor Europene comuna Șimian a depus un proiect, care a fost admis astăzi, iar extinderea rețelei de gaze se va face cu bani europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.