Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Comunele Șișești, Broșteni și Pătulele intră în carantină pentru 14 zile

Carantină zonală pentru încă 3 comune din Mehedinți. Este vorba despre comunele Șișești, Broșteni și Pătulele, împreună cu satele aparținătoare. Măsura a fost impusă de astăzi, 14 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile. 

În toată această perioadă, Jandarmeria Mehedinti, în cooperare cu Inspectoratul de Politie Județean Mehedinți, desfășoară misiuni de asigurare a ordinii publice şi de verificare a respectării măsurilor obligatorii instituite de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naționale, judeţene, comunale şi forestiere.
De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere(se poate redacta și de mână), legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

„Recomandăm cetăţenilor comunei, precum şi celor care tranzitează zona carantinată:
– Să păstreze distanţarea fizică;
– Să limiteze la maxim deplasările în/din localitate;
– Să poarte masca de protecţie;
– Să nu se expună la riscuri, ce le pot pune viaţa în pericol.”, potrivit IJJ Mehedinți

Tranzitarea localităţii carantinate este permisă de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate, accesul persoanelor şi vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de forţele de ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.