Skip to content
Ediția de Astăzi Recent VIDEO

Conflictul între palate continuă: Iohannis îi refuză din nou pe Drăghici și Vasilescu – Ce spune PSD

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, din nou, că cele două propuneri de miniștri, la Dezvoltare și Tranporturi, vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni.

Nu am primit niciun fel de alte propuneri, și discuțiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri. Rezolvarea este foarte simplă. N-are decât partea guvernamentală să citească cu atenție legislația invocată de mine, iar PSD n-are decât să vină cu niște propuneri care mă conving că ministerele vor fi bine conduse. Rezolvarea este cât se poate de simplă. Guvernul trebuie să îndeplinească condițiile, adică să prezinte actele celor nominalizați în conformitate cu legislația în vigoare. Legea este obligatorie și pentru Guvern în România. Iar PSD trebuie să vină cu propuneri care mă conving pe mine, și pe toți ceilalți, că ministerele vor fi bine conduse”, a precizat președintele.

În replică, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că iau în calcul o posibilă suspendare a lui Klaus Iohannis.

Sfidează poporul, sfidează legea, orice. Fac un anunț în premieră. Calculăm care sunt riscurile dacă îl suspendăm”, a spus Codrin Ștefănescu la Antena 3.

Pe de altă parte, Guvernul anunță că va sesiza Curtea Constituțională, după ce președintele Iohannis a anunțat că va respinge din nou propunerea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.