Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Congresul PSD. Ultimele mutări pe tabla de șah: două tabere intră în bătălia pentru „rege”

Social-democrații se vor întâlni pe 29 iunie la Congresul Național, reuniune la care se vor lua decizii extrem de importante pentru viitorul partidului, după eșecul de la alegeri și încarcerarea lui Liviu Dragnea, fostul șef al formațiunii politice.

Astfel, social-democrații ar urma să își aleagă noua conducere, să desemneze candidatul la prezidențiale și să modifice statutul partidului.

Viorica Dăncilă candidează pentru funcția de președinte al PSD

Premierul României, Viorica Dăncilă, actual președinte interimar al partidului, și-a anunțat deja intenția de a candida pentru fotoliul rămas liber după plecarea lui Liviu Dragnea. Iar deocamdată, la nivel declarativ, Dăncilă este singurul personaj care se aruncă în cursa pentru funcția de președinte al PSD.

Sursele PSNews, susțin că Viorica Dăncilă se bazează pe o susținere mare în partid, deși sunt multe voci social-democrate care susțin, la diverse întâlniri private, că actualul șef al Executivului acționează conform unor interese dinafara partidului. Însă, Viorica Dăncilă nu se mai poate baza și pe susținerea lui Paul Stănescu, cel care și-a anunțat demisia în Comitetul Executiv al PSD și care a părăsit barca premierului, alăturându-se grupului Firea-Negoiță.

Astfel, surse politice susțin că Viorica Dăncilă se poate baza pe susținerea lui Marian Oprișan, Dumitru Buzatu, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb, Mihai Fifor și a câtorva președinti de organizații județene din țară, pe care i-a curtat încă de la vizitele făcute săptămânile trecute prin țară.

Ecaterina Andoronescu visează și ea la șefia PSD
De cealaltă parte, potrivit surselor noastre, actualul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu își dorește și ea să intre în cursa pentru funcția de președinte al PSD la Congresul din 29 iunie, și deja își strânge oaste în partid. Surse politice ne-au declarat că Ecaterina Andoronescu și-a exprimat deja intenția de a candida pentru postul rămas liber după încarcerarea lui Liviu Dragnea, iar aceasta se bucură de susținerea taberei Stănescu-Firea Negoiță-Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.