Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Consilierii liberali și viceprimarul Cîrjan propun consultații stomatologice gratuite pentru elevi

Viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că alături de colegii liberali a depus un proiect de hotărâre prin care elevii de la unitățile școlare din Drobeta Turnu Severin să beneficieze gratuit de consultații stomatologice, pe parcursul anului școlar 2018 – 2019.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat vor beneficia de consultații elevii din clasa zero, până la cei din clasa a XII-a. Potrivit proiectului rezultatul consultațiilor va fi pus la dispoziția învățătorilor (clasele 0 – IV) și diriginților (clasele V – XII) care le vor transmite ulterior părinților sau reprezentanților legali ai copiilor.

Viceperimarul Daniel Cîrjan precizează că este vorba de consultații, nu intervenții, deci costurile Primăriei pentru susținerea acestui proiect vor fi zero.

Este important ca în fiecare stadiu al vieții să practicăm o igiena orală corectă, și să ne învățăm copiii cu un astfel de obicei pe cât de sănatos, pe atât de important pentru sănătatea lor viitoare.  Cariile dentare afectează copiii din lume mai mult decât orice altă boală cronică.  De foarte multe ori părinții, fiind prinși în mijlocul problemelor zilnice, neglijează copiii și nu conștientizează necesitatea de a merge cu ei la consultații stomatologice regulate pentru depistarea din timp a eventualelor probleme dentare”, se mai arată în proiectul liberalilor.

Cabinetele Școlare Dentare sunt cele care vor oferi consultațiile stomatologice gratuite copiilor din cadrul unităților de învățământ care le sunt arondate.

Tot în domeniul sănătății celor mici, în luna iulie, viceprimarul Daniel Cîrjan anunța că a fost aprobat cu unanimitate, în ședința de Consiliu Local, proiectul prin care elevii vor beneficia de consultații oftalmologice gratuite.

Consiliul Local a aprobat cu unanimitate proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat alături de consilierul local al PNL, Magda Dumitrescu, proiect ce prevede ca în anul școlar 2018-2019 să beneficieze de consultații oftalmologice gratuite toți cei 3200 de elevi din clasele 1-4 din Drobeta-Turnu Severin, locația fiind Cabinetele Medicale Școlare din unitățile de învățământ”, a anunțat viceprimarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.