Skip to content
Recent Social

Consilierii liberali vin cu un proiect în ajutorul stăpânilor câini: subvenționarea totală a microcipării și sterilizării câinilor

Din cauza înmulțirii necontrolate a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, situație care pune în pericol siguranța cetățenilor, consilierii liberali au inițiat un proiect care vine cu soluții.

Viceprimarul Daniel Cîrjan a anunțat că alături de consilierii locali liberali au inițiat un proiect care prevede subvenționarea totală a microcipării și sterilizării câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau a metișilor acestora aflați pe raza Municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Una dintre marile probleme cu care se confruntă municipiul Drobeta Turnu Severin este aceea a înmulțirii alarmante a câinilor fără stăpân, fapt care duce în mod evident la crearea unui climat de nesiguranță pe domeniul public, mai ales la lăsarea serii și în anumite zone din oraș.  Marea majoritate a câinilor fără stăpân provin în primul rând din gospodării, de aceea devine o prioritate sprijinirea populației în sensul subvenționării totale a microcipării și sterilizării câinilor cu stăpân. O astfel de măsură duce în final la reducerea costurilor autorității publice privind gestionarea câinilor fără stăpân și elimină în final riscul atacurilor asupra oamenilor”, a declarat viceprimarul PNL.

Operațiile de microcipare și sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau a metișilor acestora vor fi realizate în cabinete veterinare avizate de către DSVSA Mehedinți.

Odată cu microciparea și sterilizarea se va efectua și introducerea animalelor în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân. Pentru anul 2019 estimăm microciparea și sterilizarea a aproximativ 200 de câini, urmând ca și anii următori să continue acest program”, a mai declarat pentru Cîrjan pentru PSNews Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.