Skip to content
Administrație locală Recent

Constantin Gherghe, candidatul PNL la primăria Orșova?

Fostul primar al Severinului Constantin Gherghe ar putea să aibă susținerea PNL Mehedinți pentru a candida la primăria Orșova, la alegerile din 2020. Anunțul a fost făcut de liderul liberalilor mehedințeni Virgil Popescu.

Am avut o discuție cu domnul Gherghe acum două săptămâni. Mi-a spus că rămâne un om de dreapta și îl susține pe președintele Klaus Iohannis. Drept dovadă a și semnat pentru Klaus Iohannis. Am discutat și despre o posibilă candidatură a domniei sale la municipiul Orșova. El nu va candida din partea PNL la primăria Drobeta Turnu Severin. Eu cred că într-un final vom avea o înțelegere și va candida la primăria Orșova, va câștiga și în sfârșit localitatea va avea o direcție”, a declarat Virgil Popescu în cadrul unui interviu acordat colegilor de la RTS.

Primarul Constantin Gherghe, avocat de profesie, a fost membru al PSD Mehedinţi, iar în 2008 a părăsit rândurile PSD-ului şi a candidat pentru funcţia de primar al Severinului din partea Partidului Democrat Liberal Mehedinţi. În 2012, Gherghe a obţinut al doilea mandat de primar al Severinului, tot din partea PDL-ului. Ulterior, s-a retras din politică după alegerile din 2016, când a fost mințit de cei din PSD, aceștia încălcând protocolul semnat cu UNPR. Fostul edil șef a respectat protocolul pe care l-a semnat cu PSD Mehedinți în aprilie 2016, în calitate de președinte UNPR Mehedinți. Mai exact, conform acelui protocol, Constantin Gherghe a fost de acord să nu mai candideze pentru un nou mandat, deși în toate sondajele se afla pe prima poziție în preferințele severinenilor, și să îl susţină pe Marius Screciu, candidatul social-democraţilor la Primăria Drobeta Turnu Severin.

Constantin Gherghe s-a retras atunci și din UNPR.

1 comentariu la “Constantin Gherghe, candidatul PNL la primăria Orșova?

  1. Interesant de văzut este însă cine este acest personaj.
    Constantin Gherghe a intrat în politica în anul 2000 la PSD. Apoi a „trădat” PSD pentru PDL, PDL pentru PMP, iar PMP pentru UNPR.
    Primarul de la Turnu Severin este primul edil de mare oraş declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. El era în acelaşi timp şi avocat şi primar, informează Puterea.ro
    Însă, spre sfârşitul mandatului său de viceprimar, Gherghe întră în conflict cu Constantin Dinu şi este dat afară din Primărie de PSD. Rămas fără o alta posibilitate, Gherghe intră în PDL, controlat de atunci de Mihai Stănişoară, intră în alegeri şi câştigă în 2004 Primăria Turnu Severin.
    Mai mult, primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, apare printre clienţii reţelei care racola eleve pe care le exploata sexual, potrivit referatului procurorului care a cerut arestarea omului de afaceri Dănuţ Ovidiu Mârţ, considerat liderul grupării de proxenetism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.