Skip to content
Administrație locală Recent

Containere de locuit pentru sinistrați, de la primăria Severin

Fenomenele meteo extreme, care s-au înregistrat în ultima perioadă în județul Mehedinți, au afectat locuințele mai multor persoane. Drept urmare, administrațiile locale s-au văzut nevoite să găsească soluții pentru persoanele, care, ar trebui să părăsească locuințele care le-au fost inundate.

Viceprimarul Daniel Cîrjan a anunțat că primăria Severin a luat în considerare și situația în care cetățenii vor fi nevoiți să își părăsească locuințele, drept urmare au achiziționat mai multe containere destinate locuirii, care urmează să fie instalate și legate la utilități.

”Primăria municipiului implementează proiectul cu finanțare europeană „Inițiative și soluții comune în domeniul situațiilor de urgență în zona de graniță” care presupune, printre altele, achiziționarea pentru Compartimentului Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență a unui număr de 5 module pentru sinistrați. Aceste module sunt în fapt locuințe provizorii și au destinația cazării persoanelor în cazul producerii unor situații de urgență majore (inundații, furtuni, alunecări de teren, incendii, etc) în urma cărora au fost afectate locuințe care nu mai pot fi folosite sau care prezintă pericol pentru oameni”, a declarat viceprimarul pentru PSNews Mehedinți.

Dimensiunea unui container este de 6 metri lungime, 2,4 metri lățime și 2,7 înălțime.

Fiecare container e dotat cu o cameră dormitor cu 2 paturi supraetajate și baie cu cabină de duș și grup sanitar. Au ca dotări aparat de aer condiționat. Aceste module urmează să fie amplasate pe o platformă betonată de aproximativ 242 mp. Vremea în ultima perioadă este total imprevizibilă și există schimbări bruște și extreme ale condițiilor meteorologice, ultimul exemplu fiind furtuna din Drobeta Turnu Severin care în 20 de minute a produs pagube multiple. În aceste condiții este important să avem locuințe provizorii care să poată să adăpostească persoanele care ar putea suferi pagube la locuințe din cauza fenomenelor extreme tot mai dese”, a mai completat Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.