Skip to content
Ediția de astăzi

Continuă ”depesedizarea” instituțiilor publice: Șeful ANPC a fost eliberat din funcție

Premierul Ludovic Orban continuă ”depesedizarea” instituțiilor publice. În acest sens, șeful Guvernului l-a eliberat pe Horia Constantinescu din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Atribuțiile președintelui ANPC vor fi exercitate de secretarul general Mirela Irina Ionescu până când va fi numit un nou șef al instituției, potrivit PSNews.ro

Demiterea acestuia vine după ce ministrul mehedințean al Economiei i-a transmis săptămâna trecută să nu își facă acțiuni personale de PR.

Competența și profesionalismul sunt câteva dintre criteriile pe care le-am cerut întotdeuna oamenilor care au făcut parte din echipa mea, indiferent unde m-am aflat. Pe aceste principii mă voi ghida și pe viitor. De aceea, vin să fac o precizare în legătură cu informațiile care au apărut cu privire la reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Reorganizarea ANPC se face prin Hotărâre de Guvern, inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, iar statul de funcții se aprobă prin ordin al ministrului. Niciunul din aceste documente nu se află în atenția mea în perioada imediat următoare. Declarațiile președintelui ANPC sunt acțiuni personale de PR și îl somez, public, să înceteze. Vreau mai multă muncă și mai puțin zgomot” declara Virgil Popescu.

În acest context, Horia Constantinescu se va întoarce la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, de unde a venit în lun august când a preluat conducerea ANPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.