Skip to content
Recent Spot

Contrabandist cu state vechi, în plasa Poliției de Frontieră din Mehedinți

 

Unul din cei mai experimentați contrabandiști, din localitatea mehedințeană Șimian,  cu state vechi în contrabanda cu țigări peste Dunăre, dar și ajutoarele acestuia au căzut în plasa polițiștilor de frontieră din Mehedinți.

În baza unor informații și date deținute, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți și Sectorul Poliției de Frontieră Porțile de Fier II, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și Direcţia Operațiuni Speciale din cadrul I.P.J. Mehedinţi au organizat și desfășurat sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile peste fluviul Dunărea.

În data de 18.07.2018, ora 06.30, poliţiştii de frontieră mehedințeni au observat, cu ajutorul mijloacelor de supraveghere din dotare, două autoturisme marca Audi care se îndreptau dinspre fluviul Dunărea spre comunicația Chilia-Crivina, cu intenţia de a ajunge la drumul județean. Politistii de frontieră au intervenit, au oprit cele două masini în care se aflau șapte bărbaţi, cetățeni români cu vârste cuprinse între 26 de ani și 60 de ani, şi au constatat ca într-una dintre ele se aflau mai multe baxuri cu ţigări.

Cei în cauză, împreună cu autovehiculele si ţigările, au fost duşi la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți  pentru continuarea cercetărilor.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra celor două autoturisme, intr-unul dintre ele polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 4.989 de pachete cu ţigări fără marcaje fiscale.

 Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 60.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismele în cauză au fost indisponibilizate la sediul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți în vederea continuării cercetărilor. 

În cauză, faţă de cele sapte persoane sunt efectuate cercetari sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat.

Totodată, faţă de conducătorul autoturismului in care au fost depistate ţigări de contrabandă, cetăţeanul român B.C., a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, cu propunerea de arestare preventivă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acest caz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.