Skip to content
Spot

Controale inopinate ale pompierilor la unitățile de alimentare publică din Mehedinți

Amenzi usturătoare în urma controalelor efectuate de specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU “Drobeta” al judeţului Mehedinţi. În intervalul 31 martie – 02 aprilie 2018, aceștia au efectuat controale tematice inopinate la spaţiile comerciale şi unităţile de alimentaţie publică din judeţ, în scopul depistării şi înlăturării cauzelor potenţial generatoare de incendiu şi a altor nereguli specifice.

Inspectorii au verificat dacă sunt respectate, în teren, condiţiile de autorizare prevăzute în documentaţii – acolo unde a fost cazul, asigurându-se că numărul persoanelor prezente în spaţiile controlate nu depăşeşte valoarea de referinţă, iar căile de acces şi evacuare sunt menţinute libere pentru a facilita evacuarea în siguranţă a persoanelor care ar putea fi surprinse în interior din cauza producerii unor evenimente neprevăzute, dar şi pentru asigurarea intervenţiei operative a forţelor de intervenţie.

“Totodată, cadrele Inspecţiei de Prevenire au urmărit dacă sunt respectate condiţiile de exploatare a instalaţiilor ce echipează construcţiile, dotarea spaţiilor cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor şi dacă personalul responsabil cunoaşte măsurile şi regulile specifice de prevenire în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

 În urma acestor controale, au fost aplicate un număr de 15 avertismente şi 12 amenzi contravenţionale, în cuantum de 17.600 de lei.

De asemenea, pompierii mehedinţeni au efectuat şi misiuni de recunoaştere la spaţiile comerciale, pentru a verifica viabilitatea documentelor operative şi pentru a le actualiza, astfel încât să poată interveni operativ şi eficient în sprijinul populaţiei, în cazul producerii unor evenimente nedorite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.