Skip to content
Lifestyle Recent

Copiii care mănâncă multe dulciuri se vor transforma în adulți violenți, care fumează și consumă alcool

Medicii îi avertizează pe părinți cu privire la modul în care aleg să își hrănească copiii. Cei care vor consuma mult zahăr și dulciuri au un risc mai mare ca atunci când cresc să fie violenți, să fumeze și să consume alcool.

Consumul de zahăr duce la dezvoltarea unui comportament riscant și violent. Pentru a ajunge la aceste concluzii cercetătorul Bar Ilan de la Universitatea din Israel a studiat 137,284  de copii, cu vârste cuprinse între 11 – 13 ani, din 25 de țări europene și Canada.

Oamenii de știință au comparat cantitatea de zahăr pe care copiii au consumat-o comparat cu tipul de comportament, respectiv cât de des au intrat în lupte, au hărțuit alți copii, câte țigări au fumat, dacă au băut alcool și s-au îmbătat.

Ei au găsit că există o legătură puternică și coerentă între cele două. Cei care au consumat multe dulciuri și băuturi energizante au șanse mai mari să fumeze și să bea alcool. Totodată, sunt mai predispuși să se implice în bătăi sau să își agreseze colegii.

Copiii cu vârste între 4 și 6 ani nu ar trebui să consume mai mult de 19 grame de zahăr pe zi. Așa că ar fi bine să vă asigurați că cei mici nu consumă multe dulciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.