Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Copiii să plătească pensie părinților ca să nu facă închisoare! Proiectul semnat de Teiș și Bontea a fost retras! Președintele PNL Mehedinți le solicită scuze publice

Inițiativei legislative a PSD, semnată de parlamentarii PSD de Mehedinți Alina Teiș și Vlad Bontea, prin care copiii majori apți de muncă ar fi fost obligați să-și întrețină material, prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii, refuzul de a face acest lucru constituind infracțiune și pedepsindu-se cu închisoare de la șase luni la 3 ani sau amendă a fost retrasă. Decizia a fost aprobată de conducerea Senatului.

Proiectul de lege a stârnit revoltă în rândul românilor, majoritatea exprimându-și dezaprobarea pentru un astfel de proiect. Inclusiv președintele PSD Viorica Dăncilă s-a dezis de acest proiect de lege.

La nivel județean, președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu le-a cerut doi parlamentari social democrați de Mehedinți să își ceară scuze că au ”girat” o asemenea inițiativă de lege.

Cred că vorbim de o victorie a românilor! Revolta vostră le-a arătat celor de la PSD că nu sunt morali, că nu pot să se bage cu bocancii în viețile noastre! Totodată, le solicit parlamentarilor PSD de Mehedinți, care au semnat această inițiativă legislativă, să prezinte public scuze, pentru că au girat așa ceva”, a fost mesajul liderului liberal.

Dar ce să vezi. Nu e vorba de nicio scuză. De exemplu, deputatul PSD Vlad Bontea găsea zilele trecute argumente, forțate ce e drept, ca să își justifice semnătura pe acest proiect de lege.

Într-un interviu acordat colegilor de la Ziarul de Mehedinți Bontea declara: ”Am plecat, cu acest proiect de la o cauză nobilă. Prea mulți bătrâni în România au de suferit. Sunt bătrâne, care și-au îngrijit copiii, iar, acum la bătrânețe, nu primesc sprijin și sunt nevoite să vândă prin piață, deși sănătatea nu le permite.(…)Vom face în așa fel încât să avem o lege clară și corectă, pentru fiecare categorie în parte”.

Se pare totuși că inițiatorul și-a dat seama ce eroare a comis așa că a cerut ca proiectul de lege să fie retras. De acum așteptăm, să vedem, dacă îl al 12 – lea ceas parlamentarii PSD Alina Teiș și Vlad Bontea își vor admite greșeala și își vor cere scuze, public, pentru că au vrut să reglementeze viața privată și să îi bage după gratii pe cei care nu se supun ideilor lor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.