Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

Cornul și laptele elevilor vor fi împărțite persoanelor vulnerabile din Mehedinți

Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu anunță că produsele din programele pentru școli vor fi împărțite în județ, la persoanele care se află în izolare din cauza crizei coronavirusului.

În contextul epidemiei de Coronavirus care a generat închiderea școlilor, produsele lactate aflate pe stocul furnizorului pentru județul Mehedinți din cadrul Programului pentru Școli, gestionat de Consiliul Județean, vor fi distribuite celor care au cu adevărat nevoie de ele. Astfel, produsele vor fi distribuite unităților administrativ teritoriale din județ, în urma recomandărilor și propunerilor venite de la Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ca aceste produse care urmau să fie distribuite în primele zile în care s-au închis școlile și care se află în continuare pe stoc, să fie valorificate. La nivelul Primăriilor este cunoscută situația persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau beneficiari ai venitului minim garantat, astfel că reprezentanții Primăriilor vor avea grijă ca produsele să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie de ele. Este vorba despre aproximativ 80 000 de cutii cu lapte UHT care au ca termen de expirare luna august a anului 2020. Decizia ca aceste produse să fie distribuite persoanelor aflate în izolare sau care sunt beneficiari ai venitului minim garantat se ia cu acordul reprezentanților Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și Prefecturii Mehedinți cărora le mulțumesc pentru faptul că au răspuns de îndată la solicitarea noastră”, a anunțat președintele CJ.

Programul pentru Școli va fi reluat de îndată ce se vor relua cursurile în școli, după finalizarea perioadei stării de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.