Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Coronavirus: Ce se va întâmpla după 15 mai? Ieșim sau nu din casă?

remierul Ludovic Orban a anunțat că românii ar putea fi testați cu termoscanere la muncă și la școală, după 15 mai. Premierul a participat vineri la şedinţa Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

Am participat la întâlnirea consiliul de suport care conține specialiști în domeniul epidemiologic, medici infecționiști, reprezentanți ai principalelor instituții, care fac analize și furnizează elemente pentru decizii. A fost o discuție dedicață în principal unei analize dedicate măsurilor de relaxare viitoare. E clar că trebuie să facem o inventariere a măsurilor luate odată cu debutul epidemiei și după declararea stării de urgență și să facem o analiză a acestor măsuri ș să stabilim niște criterii cât se poate de obiective cu privire la cadența măsurilor de relaxare. (….) Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză serioasă și care va cuprinde un set de măsuri de relaxare. S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare. Să se poată lua temperatura și persoanele cu temperatura peste 37 de grade să nu fie lăsate la muncă„, a declarat Orban, potrivit PSNews.ro

Aplicarea unei astfel de măsuri presupune o pregătire. Generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii există deja, au început să se folosească. Aici trebuie să facem o analiză a capacității de producție„, a mai spus Orban.

Premierul a mai precizat și că decizia de reluare a cursurilor după data de 15 mai va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic, menţionând că în mod obligatoriu vor trebui asigurate măşti pentru toţi copiii şi pentru toate cadrele didactice.

„Această decizie (reluarea cursurilor imediat după 15 mai – n.r.) o vom lua împreună cu preşedintele, cu echipa de la Ministerul Educaţiei pe baza estimărilor care sunt făcute de Ministerul Sănătăţii şi va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic şi de capacitatea efectivă de a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor noştri. Aici se analizează care sunt nevoile – în cazul în care se ia decizia de deschidere – măsurile specifice care trebuie luate. Obligatoriu va trebui să asigurăm măşti pentru toţi copiii şi pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite şi, în funcţie de decizie, vor fi luate, a spus premierul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.