Skip to content
Ediția de astăzi Recent

CORONAVIRUS. Mehedințeni izolați la domiciliu, printre aceștia 13 au făcut parte dintr-o delegație a Primăriei Severin la Milano

26 de persoane din judeţul Mehedinți întoarse în ţară după călătorii în zone de risc (Italia, China) pentru epidemia cu noul coronavirus COVID-19 au primit recomandare de izolare la domiciliu, neavând simptomatologie specifică.

În judeţul Mehedinți sunt 26 de persoane care au călătorit în zonele de risc şi au recomandarea de izolare la domiciliu 14 zile, fără simptomatologie specifică. Din cele 26 de persoane, 13 au făcut parte dintr-o delegație a Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin formată din angajați și consilieri locali, care s-au întors zilele trecute din Milano.

”Am solicitat Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice și să ia măsurile care se impun în toate situațiile pe care le înregistrăm în momentul de față în județul Mehedinți. De exemplu, o delegație formată din specialiști în termotehnică a fost într-o vizită de lucru în nordul Italiei, mai precis în orașul Milano, ca să vadă o centrală termică în cogenerare, care folosește drept combustibil deșeurile municipale. Angajații Primăriei s-au întors joia trecută din delegație”, a precizat luni prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel. Aceste persoane vor fi monitorizate zilnic de către medici epidemiologi.

De asemenea, prefectul Cristinel Pavel a mai menţionat că în cursul zilei de luni au fost identificate mai multe spaţii în care ar putea fi ţinute în carantină persoanele infectate cu noul coronavirus, în ipoteza în care vor apărea astfel de cazuri.

Este bine de știut că persoanele care au fost izolate la domiciliul riscă sancțiuni penale în cazul în care nu respectă această măsură impusă de autoritățile medicale.

Mai exact este vorba de art 352 din Codul Penal – Zădărnicirea combaterii bolilor Infracţiuni contra sănătăţii publice. Astfel, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

1 comentariu la “CORONAVIRUS. Mehedințeni izolați la domiciliu, printre aceștia 13 au făcut parte dintr-o delegație a Primăriei Severin la Milano

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.