Skip to content
Ediția de astăzi

Coronavirus Romania: 15.000 de rezidenți îi vor ajuta pe medicii din spitale

Rezidenţii de la medicina de urgenţă, boli infecţioase şi terapie intensivă îşi vor întrerupe activităţile din specialităţile lor de bază şi îi vor sprijini pe medicii din spitale şi din Unităţile de Primiri Urgenţe, care preiau pacienții cu noul coornavirus.

Un număr de 15.000 de medici rezidenţi se vor putea implica pentru un management bun al cazurilor de COVID-19. Prima dată vor fi mobilizaţi rezidenţii de la medicina de urgenţă, boli infecţioase şi terapie intensivă, potrivit PSNews.ro

Momentan s-au primit dispoziţii din partea DSP-urilor (…) că în aceste situaţii fiecare îşi desfăşoară activitatea normal dacă nu au primit alte indicaţii (…). Există o ordine cumva (…) a tinerilor rezidenţi şi a specialităţilor medico-chirurgicale care vor acţiona în momentul în care numărul de cazuri va creşte şi cu cât numărul va creşte cu atât se vor mobiliza studenţii facultăţilor de medicină şi ulterior inclusiv elevii de la şcolile post-liceale sanitare”, a spus Alexandru Mirea, medic rezident psihiatrie, preşedinte SMMR.

În România, în momentul de faţă, sunt aproximativ 15.000 de medici rezidenţi, potrivit Hotnews.

În aceşti medici rezidenţi intră inclusiv medicii de laborator, intră medicina de familie. (…) Este o mobilizare foarte importantă, o mobilizare utilă, avem exemplul foarte multor ţări care nu au acţionat într-un timp suficient de scurt”, a mai spus medicul rezident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.