Skip to content
Ediția de astăzi

Coronavirus: Testarea se va putea face și la Drobeta Turnu Severin

Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu anunță că a demarat demersurile necesare pentru a achiziționa aparatura necesară pentru ca testarea de coronavirus să se poată face și la Drobeta Turnu Severin.

Ne dorim ca lucrurile să se desfășoare în cel mai scurt timp pentru a evita răspândirea cu rapiditate a virusului astfel că, în această după-amiază am avut o întâlnire cu conducerea unității medicale și am stabilit procedurile care trebuie urmate pentru ca aparatura necesară în această situație să fie achiziționată în cel mai scurt timp. Inițial, Ministerul Sănătății a transmis că va achiziționa aparate pentru testare a eventualelor cazuri de Coronavirus pentru toate spitalele din țară, dar când s-a dat decretul, aceste achiziții nu au mai fost cuprinse. Cum nu puteam lăsa situația la voia întâmplării, iar de testarea tuturor suspecților depinde în mare măsură gradul de răspândire a virusului, am decis ca banii alocați Spitalului Județean anul acesta din bugetul Consiliului Județean Mehedinți să fie folosiți pentru această situație delicată. Astfel, în procedură de urgență se vor achiziționa un sistem Real Time PCR și aparate pentru ventilațe mecanică necesare pentru tratarea cazurilor grave care vor fi internate în corpul fostei Secții ORL. Acum, testele recoltate de la pacienții din Mehedinți se trimit la Craiova, Spital care nu poate face mai mult de 70 teste într-o zi”, a anunțat Aladin Georgescu.

Ministerul Sănătății anunța luni că există, în România, un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (2 unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.