Skip to content
Ediția de astăzi

Cristian Diaconescu a convocat Congresul PMP pentru data de 26 martie

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a anunţat miercuri că a convocat Congresul partidului pe data de 26 martie.

Această postare este un comunicat adresat în special membrilor Partidului Mişcarea Populară deoarece aceştia nu au acces la grupurile de comunicare dedicate numai conducătorilor de organizaţii. Stimaţi Colegi, După cum aţi luat la cunoştinţă, în virtutea prerogativelor pe care le am ca preşedinte al partidului, în litera şi spiritul Statutului am convocat Congresul Partidului Mişcarea Populară pentru ziua de 26 martie 2022. Demersul meu nu este o replică adresată nimănui, ci o propunere decentă de a intra într-o logică a normalităţii şi colaborării. Reflexul democratic, firesc, este de a organiza congresul şi iată, am dat curs acestuia. Din punct de vedere legal, statutar, documentele şedinţei din 12 ianuarie 2022 sunt grav viciate şi consider că orice decizie luăm trebuie să plece de la respectarea contractului scris dintre noi, respectiv normele interne ale partidului”, a scris Cristian Diaconescu, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că nu crede că „putem intra într-o logică normală dacă nu ţinem cont de legalitatea demersurilor pe care le întreprindem”. „Personal, nu pot da curs unui demers nelegal. Prin urmare, consider evident necesară organizarea Congresului, plecând însă de la premise legale corecte, nu bazate pe orgoliu sau ambiţii personale. După cum rezultă din convocarea transmisă în data de 24 ianuarie, Colegiul Naţional şi Consiliul Executiv Naţional, în conformitate cu atribuţiile ce le revin vor adopta, în termenele statutare, deciziile necesare. Acest demers este îndreptat către menţinerea unităţii partidului în condiţiile în care acesta se află pe un trend ascendent în preferinţele electoratului”, a completat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.