Skip to content
Focus Recent

Cseke Attila: UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis

 

UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat la RFI senatorul Cseke Attila, după ce joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că în opinia sa suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, luni urmând să fie luată o decizie în coaliţie în acest sens.

 „Nu cunoaştem oficial o asemenea intenţie din partea coaliţiei de guvernământ, dar noi am mai spus despre acest subiect că noi credem că nu se impune demararea procedurii de suspendare a preşedintelui României. Nu vedem astăzi acel motiv serios de încălcare gravă a Constituţiei, prevăzut ca şi criteriu pentru această procedură în Constituţia României”, a declarat Cseke Attila.

Senatorului UDMR consider că „este evident că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi şi produc efecte faţă de toţi”.

„Deci în speţa respectivă, domnul preşedinte Iohannis va trebui să ia o decizie, dar aici avem o problemă de lipsă de reglementare juridică, în sensul în care nu există un termen în care preşedintele republicii să aibă obligaţia de a face ceva legat de o decizie a CCR (…). Noi credem că există un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, în care preşedintele Iohannis va trebui să ia o decizie (…). Vedeţi, aici încep interpretările juridice şi n-aş vrea eu să intru în corul acestor interpretatori juridici”, a mai spus senatorul UDMR.

 

1 comentariu la “Cseke Attila: UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.