Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Cum își fac campanie politică liderii PSD Mehedinți pe seama coronavirusului

Și Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, ca multe alte spitale din România, nu a fost pregătit să trateze bolnavii infectați cu COVID-19.

Aflat în subordinea Consiliului Județean Mehedinți de ani buni, acest spital a fost vitregit de investiții, de modernizări, de echipamente medicale noi. Așa se face că mulți mehedințeni se duc să-și caute sănătatea la Timișoara ori București, în general. De altfel, ce încredere mai pot avea mehedințenii în acestă unitate medicală dacă anul trecut patru oameni au murit la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin din cauza unor bacterii agresive. Și ultimul control al Direcției de Sănătate Publică Mehedinți efectuat în cursul lunii ianuarie a.c. a scos la lumină faptul că nici măcar curățenie nu se face în acest spital.

După ce s-a lăudat în ultimul an cu proiecte mărețe pe fonduri europene de modernizare a celui mai mare spital din Mehedinți, fără ca vreunul din aceste proiecte să fie și materializat, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, nu a știut acum pe unde să scoată cămașa în fața mehedințenilor. Așa că presat de iminenta problemă a internării pacienților cu COVID-19 și în spitalul din Drobeta Turnu Severin, Aladin Georgescu a trebuit să facă ceva. În ajutor i-a sărit colegul de partid, primarul Marius Screciu, care a ”mobilizat” imediat firmele abonate la banul public și cu contracte ”grase” la Primăria Drobeta Turnu Severin și Consiliul Județean Mehedinți.

Firmele de construcții, al căror nume nu a fost făcut public, au igienizat fosta secție ORL a Spitalului Județean, unde a fost amenajat un salon ATI și unde vor fi internați pacienții COVID-19 care vor avea nevoie de terapie intensivă.
Cei doi lideri PSD, Aladin Georgescu și Marius Screciu, au avut însă grijă în toată această perioadă să se filmeze în fiecare zi în acest salon. Ba că firmele de construcții au început să dea cu bidineaua pe pereți, ba că urmează să se monteze paturile ș.a. În ultimele zile l-au băgat în joc și pe medicul pensionar, uns manager, Radu Iman, care nu are altă grijă decât să apară la posturile TV cu declarații.

Încercarea de a câştiga capital politic din exploatarea acestui subiect care este epidemia de coronavirus denotă un cinism rar întâlnit. În aceste zile cumplite prin care trece țara noastră, când grija fiecăruia este de a se proteja de acest virus periculos, acești politicieni fac campanie electorală ieftină pe seama pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.