Skip to content
Lifestyle Recent

Cum poți dormi bine fără să apelezi la medicamente

Una dintre tulburările lumii moderne este insomnia. Milioane de persoane din întreaga lume au probleme serioase cu somnul, iar cei care sunt disperați să doarmă apelează adesea la medicamente.

Însă nici medicamentele nu sunt o soluție pe termen lung și pot cauza probleme serioase. De aceea, cei care au probleme cu somnul trebuie să apeleze la alte metode. Medicamentele pentru somn nu trebuie utilizate mai mult de 5 săptămâni.

Statisticile arată că 1 din 10 persoane suferă de insomnie, deci care ar fi soluția dacă nu trebuie apelat la medicamente? În primul rând, cei care suferă de insomnie ar trebui să meargă la un control la medic că poate există alte probleme de sănătate, care au efect advers insomnia. Dacă va fi vindecată acea afecțiune și somnul se va regla.

O altă problemă de rezolvare ar putea fi ceaiurile de ierburi, care să vă calmeze și să inducă starea de somn. Sau…terapia cognitivă comportamentală, care ajută la gestionarea gândurilor negative care provoacă insomnii.

Totodată, dormitorul să fie destinat special somnului, ca subconștientul uman să asocieze camera cu somnul. Dacă stați în pat timp de 20 de minute și nu adormiți, doctorul Kamel vă sfătuiește să vă ridicați, să mergeți în living pentru a citi sau pentru a face un duș. Mergeți la somn la aceeași oră, să vă treziți la aceași oră pentru a stabili un orar de somn și astfel corpul se va învăța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.