Skip to content
Focus Lifestyle

Cum scapi de mahmureală

O seară incendiară, cu mult alcool consumat, va provoca o dimineața mai grea, cu o stare generală de rău. Mahmureală! Ce trebuie să faci pentru a ”repara” răul comis?

Un prim pas ar fi consumul de apă, pentru că după o beție cruntă ești deshidratat. S-a descoperit că la 4 băuturi consumate corpul pierde, în medie, aproximativ un litru de apă. Din cauza deshidratării vei avea senzația de sete, gură uscată și durere de cap. Pe lângă consumul de apă poți lua și suplimente cu electroliți (le vei găsi la farmacie).

O metodă veche de a mai atenua mahmureală e mâncarea cu grăsimi. Ouă, șuncă…sau broccoli (da, citești bine – te scapă de toxicitatea eliberată de alcool, care se manifestă prin puls crescut, greață sau vărsături).

Din cauza unei beții crunte și calitatea somnului va fi slabă, așa că dimineața (înainte după micul dejun copios sau după) merge și o cafea.

Și apropo de mahmureală, nu merge pe metoda să te dregi… dacă ai băut mult ar fi bine ca 48 de ore să eviți alcoolul. Și poate data viitoare… vei consuma mai puțin alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.