Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Cum și-a răsplătit președintele CJ Mehedinți primarii fideli de la PSD

Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, pășește pe urmele baronilor PSD. Cu ajutorul consilierilor județeni social democrați a reușit să aprobe o hotărâre prin care alocă bani pentru primării, în mod discreționar.

Practic astăzi și-a recompensat primarii fideli, care au scos rezultate bune la ultimele alegeri cu sume importante.

Într-o manieră golănească, doar cu câteva minute înainte de începerea ședinței ordinare pe luna ianuarie, consilierii județeni au primit repartizarea făcută de Consiliul Județean a cotei de 6 la sută din impozitul pe venit estimat pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită finanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din surde defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în anul 2020.

Primăriile conduse de primarii PSD care au adus voturi importante la alegerile de anul trecut au primit sume mari. De exemplu, Primăria Jiana a primit 1.000.000 lei, Gogoșu și Strehaia câte 800.000 de lei. În schimb, la primăriile conduse de primari PNL ori de primari care au refuzat să se implice în campanie pentru PSD au primit niște fărâmituri, niște sume mai mult decât modice.

Șimianul, cea mai mare comună din Mehedinți, a primit 50.000 de lei. La fel și Bâcleș, Vânjuleț, Poroina Mare, Ilovăț, Husnicioara, Devesel, Dubova, Dumbrava, Dârvari, Cujmir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.