Skip to content
Ediția de astăzi

Cum va fi vremea de Crăciun

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit de Crăciun, la nivelul întregii țări, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat, luni, Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Stratul de zăpadă de la munte s-ar putea diminua ca urmare a temperaturilor pozitive din timpul zilelor, de 4 – 5 grade Celsius, potrivit PSNews.ro

De Crăciun va fi mai cald decât în mod obișnuit. Nu este o excepție, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 – 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la București 17 – 18 grade. Cât privește ninsorile, acestea vor fi la altitudini de peste 1.800 de metri. Stratul se zăpadă va putea fi prezent, dar și aici vorbim de posibilitatea ca acesta să se mai diminueze în condițiile în care și în zona montană vorbim de temperaturi pozitive, ziua, în jurul a 4 – 5 grade. Deja la stația meteorologică Bâlea Lac avem un strat de zăpadă de 60 cm, dar nu va putea suferi modificări semnificative, pentru că nopțile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade. În București, șansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mici”, a afirmat Mateescu.

Potrivit specialistului ANM, tendința valorilor crescute de temperatură, precum și deficitul de precipitații la nivel național, reprezintă elementul central al prognozei pentru următoarele două săptămâni.

Vremea caldă va continua să fie prezentă în majoritatea regiunilor și în primele două săptămâni din 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.