Skip to content
Administrație locală Spot

Cum vor funcționa piețele din județul Mehedinți

Noi măsuri de proteja împotriva noului coronavirus intră în vigoare astăzi, luni 9 noiembrie. Printre acestea se numără închiderea piețele, care nu funcționează în aer liber.  La nivelul județului Mehedinți s-au găsit soluții de funcționare și pentru piețele, care nu funcționau în aer liber.
Piețele din Drobeta Turnu Severin și Orșova vor funcționa, în continuare. S-au găsit soluții pentru ca producătorii să își poată vinde marfa, iar cetățenii să fie protejați. Prefectul județului Mehedinți Cristinel Pavel a avut întâlniri de lucru cu primarii pentru ca piețele să poată funcționa. La nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, administrația piețelor agroalimentare va da jos geamurile, pentru a reduce riscul de contaminare. Iar la Orșova se vor amplasa mese în aer liber, în fața pieței existente, ca producătorii să își poată vinde marfa. În restul județului, piețele vor funcționa ca și până acum, fiind în aer liber. Evident cu respectarea normelor de igienă sanitară, care se impun în acest context epidemiologic dificil. Ne dorim ca sănătatea fiecăruia dintre voi să fie protejată, să găsim soluții pentru ca impactul negativ să fie cât mai mic. Aveți grijă de voi, purtați mască, evitați locurile aglomerate”, a anunțat ministrul mehedințean Virgil Popescu.
Și primarul Severinului Marius Screciu a anunțat că piețele rămân deschise.
PIEȚELE RĂMÂN DESCHISE ÎN DROBETA TURNU SEVERIN – Discuțiile purtate în spațiul public cu privire la suspendarea activității piețelor agroalimentare s-au finalizat astăzi printr-o decizie înțeleaptă, aceea de a le menține în continuare deschise.  Într-o întâlnire avută astăzi cu factorii de decizie de la nivelul județului Mehedinți, domnul prefect Cristinel Pavel, și doamna director al DSP Mehedinți, Constantin Miruna, am hotărât îndepărtarea încă din această după-amiază a pereților de sticlă, transformând aceste spații închise în unele deschise care să permită circulația aerului și să reducă riscul de contaminare, această soluție fiind una agreată și de către producători. De asemenea, așa cum am spus și ieri, vom intensifica măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19 prin dezinfectarea spațiilor interioare de comercializare a produselor și a celor exterioare piețelor utilizând substanțe cu activitate bactericidă, fungicidă și virucidă și marcarea de căi distincte de ieșire și intrare, pentru a asigura o zonă sigură pentru comercianți și consumatori. Suntem pregătiți să îndeplinim toate condițiile pentru buna desfășurare în continuare a activității piețelor agroalimentare, însă revin cu rugămintea de a rămâne la fel de #responsabili, de a respecta distanțarea socială și de a purta măști de protecție pentru a evita, pe cât posibil, creșterea numărului de infectări la noi în oraș”, a precizat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.