Skip to content
Ediția de astăzi

Curtea de Apel Bucureşti: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Curtea de Apel București a admis vineri cererea CNSAS de a-l declara pe Traian Băsescu colaborator al Securității.

”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, este sentinţa pronunţată, vineri, de Curtea de Apel București, potrivit PSNews.ro

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

”Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, a mai transmis Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul președinte al României Traian Băsescu a reacționat vineri la decizia Curții de Apel București care a stabilit că a fost colaborator al Securității.

Am văzut decizia CAB voi Contesta la Înalta Curte decizia. Nu îl acuz pe judecător, Asta e, e părerea dânsului. Voi încerca să explic mai bine. Nu vreau să speculez lucrurile. Voi face contestație. Nu vreau să dezvolt, e un proces în curs. Dacă decizia rămâne definitivă, se va aplica legea”,  a declarat Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu a pierdut în primă instanță procesul cu CNSAS, judecătorii Curții de Apel București stabilind că el a fost colaborator al Securității. Băsescu poate ataca decizia, aceasta nefiind definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.