Skip to content
Focus Recent

Dacian Cioloș atacă dur partidul care l-a vrut premier

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș, care tot anunță de mai bine de un an că va face politică, nu doar prin vorbe și postări pe Facebook, a atacat dur Partidul Național Liberal. Tot pe Facebook. Cioloș nu se sfiește să își dea titulatura de om nou în politică, deși atunci când a fost premier, deși tehnocrat, liberalii l-au susținut și au făcut ”paradă” în campania pentru alegerile parlamentare. Un eventual câștig i-ar fi asigurat un nou mandat de premier sau cel puțin așa erai calculele la vremea respectivă.

Avem o clasă politică veche despre care știm că s-a perindat pe la putere regulat, reușind să facă alianțe care mai de care mai ciudate și mai nepotrivite. Clasa politică la care fac referire nu poate ieși din această logică, iar acești oameni refuză să vadă că România s-a schimbat, că tot contextul european și internațional e diferit și încearcă să păstreze un mod de a face politică în mod defectuos. Le convine captivitatea societății la propriile lor obiective. Sărăcia nu îi deranjează. Ba, dimpotrivă, îi avantajează. Liderul acestei clase politice învechite este PSD, care nu are nicio dorință și nici știința să scoată România din sărăcie. Cu cât are un bazin electoral mai sărac cu atât PSD-ului îi e mai ușor să le dea acestor oameni câte puțin, cu țârâita, păstrându-i într-o captivitate a sărăciei. Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăsește în această zonă a clasei politice vechi și refuză cu obstinație să se reformeze și să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul. Experiențele din 1996 cu CDR și din 2004 cu Alianța DA ne-au arătat că nu funcționează acest model”, a scris fostul premier pe pagina de Facebook.

Atacul lui Dacian Cioloș nu a fost trecut cu vederea nici de presă, nici de liderii liberali. Președintele PNL Olt Gigel Știrbu îl atacă dur și îl numește pe Dacian Cioloș un ”sinecurist”.

Un sinecurist acuză! De fiecare dată când nu se simte băgat în seamă, Dacian Cioloș, iese, cum altfel decât pe Facebook, și atacă Partidul Național Liberal.
Acest sinecurist uită că PNL l-a susținut pentru funcția de prim-ministru al României la alegerile parlamentare din 2016. De data aceasta a afirmat faptul că PNL este un partid care refuză să se reformeze. Nu îmi dau seama la ce reformă se referă Cioloș, dar când mă uit cum a obținut el toate funcțiile deținute, înțeleg că pentru el „reformat” înseamnă să pupi ghiulul oricui îți oferă o funcție într-un loc călduț. Dacian Cioloș este un om cu un caracter ce lasă de dorit și încearcă sistematic să muște mâna care l-a hrănit. Așa a procedat și când la criticat pe Președintele Iohannis, spunând că el n-ar fi numit-o premier pe Viorica Dăncilă. N-ar trebui să uite că, într-un moment în care el rătăcea pe la Bruxelles, Iohannis l-a numit în funcția de premier al României. Toate funcțiile deținute de-a lungul timpului i-au fost acordate de oamenii pe care acum îi blamează. Să nu uite că PNL i-a dat portofoliul Agriculturii în guvernul condus de Tăriceanu, iar aceeași clasă politică nereformată i-a oferit și postul de comisar european. Nu cumva este cel mai bun produs al actualei clase politice? Poate fostul premier ne va explica și motivul pentru care l-a susținut pe Vasile Dâncu în guvern, știind foarte bine că este omul lui Liviu Dragnea. Sau poate acesta era și motivul?”, este replica liderului liberal.

Rămâne de văzut de care parte va înclina opinia publică în acest ”joc” al fostului premier, însă mai multe voci au spus că nu există coincidențe și acest atac al Dacian Cioloș la adresa PNL-ului ar fi servit foarte bine la distragerea atenției de la subiectul fierbinte al weekend-ului, dezvăluirea că documente de la TelDrum ar fi ajuns în posesia celor de la Rise Project și urmează să fie făcute mai multe dezvăluiri despre Liviu Dragnea în cursul acestei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.