Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Dan Barna, susținut de USR PLUS, și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale

Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, și-a depus vineri, 20 septembrie, candidatura și a prezentat la Biroul Electoral Central aproape 400.000 de semnături. Președintele USR este convins că va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi va fi viitorul președinte al României.

Depunem astăzi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidenţialele, parlamentarele şi localele. Timp de 30 de ani ne-am obişnuit să acceptăm puţin de la clasă politică. Românii pot şi merită să fie fericiţi, aici, în România. Eu sunt foarte optimist că românii vor alege cu înţelepciune ce tip de Românie vor să avem pe mai departe, pentru că aceste alegeri sunt despre a rămâne în aceeaşi incertitudine în care trăim de 30 de ani şi a da şansa unei generaţii, acelei generaţii de tineri pe care societate o cere şi aşteaptă să se implice să facă acest pas în politică. Ceea ce a făcut Alianţa USR-Plus este să aducă nişte mii de oameni în politică. (…) Vechea clasă politică şi actuala structură, preşedintele Iohannis, PNL, ne spun constant că mai bine nu se poate. Noi spunem că se poate mai bine şi se poate astăzi şi România merită lucrul acesta„, a declarat Dan Barna.

Totodată, acesta a precizat că următoarea guvernare va fi o guvernare USR-PLUS și l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că a fost „un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea”.

Atuul pe care îl am în această competiţie este exact energia şi capacitatea de a reprezenta noua generaţie care vrea să se implice în salvarea României, nu mai putem continua cu vechea clasă politică, este un un mesaj pe care l-am primit de la mii de oameni în toate judeţele României. (…) România are nevoie de un preşedinte full-time, un preşedinte prezent în fiecare zi în viaţa cetăţenilor. Un mandat de cinci ani este un mandat lung. Putem vedea cu toţii unde suntem. Actuala situaţie, dacă continuăm la fel, poate nu o luăm înapoi, dar stagnăm. România trebuie să meargă mai departe, să se dezvolte, ori ceea ce propun eu, Alianţa USR-PLUS, este exact energia, voinţa şi ambiţia de a merge mai departe, de a nu rămâne în acelaşi joc de glezne în care trăim de 30 de ani. (…) Preşedintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani„, a mai spus Barna, la depunerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale la sediul BEC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.