Skip to content
Ediția de astăzi

Dăncilă a anunțat că ia în calcul votul în Parlament

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, 9 septembrie, la începutul ședinței de Guvern că ia în calcul varianta restructurării Guvernului în Parlament.

După ședința de Guvern, Dăncilă va discuta și cu liderii PSD, în ședința CEX, de la ora 18.00.

Refuzul de a numi miniştrii interimari e un abuz constituţional şi de putere pe care domnul preşedinte Iohannis îşi permite să îl facă la adăpostul imunităţii funcţiei. CCR a stabilit că preşedintele nu are niciun drept să refuze aleatoriu miniştrii interimari. Aceştia trebuie numiţi până când Guvernul face remanierea. Nu ne temem de nimeni şi luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament”, a declarat premierul României.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că respinge propunerile Vioricăi Dăncilă cu privire la miniștrii interimari pentru că Guvernul și-a schimbat componența politică, deci trebuie să meargă pentru a obține vot în Parlament.

Revenind la situația politică, criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din acești ani, tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave, care vor fi resimțite de toți cetățenii. Conflictele din coaliția de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne și târguielile pe funcții nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin și, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari. Să fie clar: Guvernul actual și-a schimbat componența politică! În aceste condiții, Constituția indică, fără echivoc, ce trebuie să facă prim-ministrul. Este datoria și obligația doamnei premier să meargă de urgență în Parlament pentru a obține votul de validare”, a declarat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.