Skip to content
Ediția de astăzi

Dăncilă ia în calcul să meargă la dezbaterea organizată de Iohannis

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale Viorica Dăncilă a anunțat că analizează și va decide, cu cei din echipa de campanie, dacă merge la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, deși nu a fost invitată.

„Îi văd aşa de speriaţi (pe cei de la PNL – n.red.), am văzut astăzi pentru faptul că numai s-a luat în calcul că aş putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai preşedintelui şi au jignit, au venit cu un atac, nu are ce să caute. Vom analiza. Luăm în calcul ambele variante (de a merge şi de a nu merge la dezbatere – n.r.) analizăm şi vedem„, a spus Dăncilă la TVR.

Întrebată dacă va merge să forţeze intrarea la Biblioteca Centrală Universitară, unde va avea loc dezbaterea PNL, Dăncilă a spus:

Nu mă vedeţi pe mine înbrâncindu-mă cu cineva, sau lucruri de genul acesta, pentru că eu întotdeauna am respectat, pentru că ştiu că respectul impune respect„.

Viorica Dăncilă a subliniat că ar fi fost nevoie de o dezbatere între cei doi candidați.

Important este că această dezbatere arăta ce a făcut sau ce nu a făcut Klaus Iohannis în cinci ani de mandat, ce a făcut Viorica Dăncilă într-un an şi nouă luni de mandat de premier şi puteam fiecare dintre noi să arătăm cu ce proiect venim în faţa românilor şi să răspundem întrebărilor de la presă, nu în mod limitat, tuturor celor prezenţi, pentru că aşa este normal” a afirmat ea.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a declarat din nou că nu va avea o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

Unii au început să dezbată dezbaterea. În esenţă, o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni, dar nu particip la o dezbatere cu contracandidata, fiindcă doamna Dăncilă, contracandidata mea în turul doi, reprezintă un partid nedemocratic, nereformat, reprezintă guvernul care a întruchipat regimul toxic Dragnea – Dăncilă, regim care a guvernat cras împotriva românilor, (…) şi a atacat românii în stradă în acel 10 august de anul trecut. Pe reprezentanta unui astfel de partid, nedemocratic, care a guvernat împotriva românilor, şi care mai nou aruncă acuzaţii xenofobe în spaţiul public, o astfel de candidată nu pot să o întâlnesc la o dezbatere. Despre ce să vorbim?”, a declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.