Skip to content
Ediția de astăzi

Dăncilă, în CExN al PSD: Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie nu se desfiinţează

Discuţiile în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de miercuri seara au ajuns şi la subiectul „fierbinte” de ieri: Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Potrivit unor surse participante la şedinţă, premierul Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor PSD că nu va accepta desfiinţarea SIIJ.

Ana Birchall a anunțat, marți, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, precizând că ”sunt două concluzii și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”. Ulterior, Birchall a votat în plenul CSM pentru amânarea numirii Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al SIIJ, potrivit PsNews.ro

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a solicitat CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției sau excluderea acesteia din partid. Acesta o acuză pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție, prin poziţiile critice la adresa SIIJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.