Skip to content
Focus

Daniel Cîrjan (PNL): “Angajații din Sănătate au fost păcăliți de Guvernul PSD”

 

Liberalii din Mehedinți trag un semnal de alarmă și spun că angajații din Sănătate și Asistență Socială primesc luna aceasta salarii mai mici decât luna trecută, ca urmare a aplicării legii salarizării unitare.

Președintele PNL Drobeta-Turnu Severin și totodată viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan, spune că la nivelul Direcției de Asistență Socială Drobeta Turnu Severin, 49 de salariați de la creșe (educatori, puericultori și îngrijitori) au primit în luna aprilie salariile simțitor mai mici. La fel se va întâmpla și cu salariile angajațiilor din Sănătate.

„Angajații din Sănătate au fost păcăliți de Guvernul PSD, practic a existat o majorare a salariilor pe hârtie, în schimb în momentul în care se dau salariile în aceste zile, se constată că oamenii primesc mai puțin decât primeau înainte. Ceea ce este foarte grav este faptul că există discriminări majore în întreg sistemul de sănătate de la o unitate medicală la alta”, a declarat vineri Daniel Cîrjan, în cadrul unei conferințe de presă.

De exemplu, un îngrijitor de categoria a III-a, care în februarie 2018 a primit un salariu net de 1.348 de lei, pe luna martie a primit cu aproximatin 100 de lei mai puțin, adică 1.237 de lei, iar un educator I, în februarie a primit un salariu de 1.765 de lei, iar pentru luna martie – 1.690 de lei.

Și președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că săptămâna viitoare vor primi salariile scăzute și angajații Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin:

“Acum se va vedea exact efectul nociv pe care îl are legea salarizării în întreg sistemul bugetar din România. Sunt niște anomalii foarte mari, au făcut o lege a salarizării pe colțul mesei, au tot peticit-o prin ordonanțe de urgențe. Eu estimez că asistenții, infirmierii, biologii și chimiștii vor primi mai puțini bani, precum și toți cei care lucrează la Medicină Legală în acest moment. Și vor fi scăderi semnificative, de 20-25 la sută la salariilor. Chiar dacă ministrul Olguța Vasilescu spune că s-au mărit salariile, veniturile oamenilor au scăzut pentru că au tăiat foarte mult din sporurile pe care le aveau. Au uitat de infirmieri, de biologi, de chimiști, nu se găsesc niciunde în legea salarizării unitare”.

În mai multe spitale din țară, au avut deja loc proteste ale cadrelor medicale nemulțumite de scăderea sporurilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.