Skip to content
Recent

UPDATE ”Voi ataca decizia” / De ce i-a fost frică n-a scăpat: Mihai Chirica, EXCLUS din PSD

UPDATE 16:00

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a ieșit la rampă după anunțarea excluderii sale din interiorul Partidului Social Democrat.

Astfel, proaspătul ex-social democrat a afirmat, conform Digi24.ro, că cei ce au votat pentru excluderea sa din formațiune sunt cei care au susținut Ordonanța 13 și revoluția fiscală și planul de reformă în justiție și celelate măsuri care au aruncat România în afara statelor europene”.

Totodată, edilul afirmă că va continua să își manifeste dreptul de a se exprima liber în continuare, chiar dacă acest lucru i-a dăunat acum, după ce l-a criticat dur pe liderul PSD-ului, Liviu Dragnea, și astfel s-a votata excluderea sa din partid.

”Dreptul de vorbi l-a dobândit omul odată cu apariția lui pe pământ, dreptul de a gândi e o obligație, nu cred că cineva poate sta pe principiul că dacă șeful de partid te trimite într-o prăpastie tu trebuie s-o faci pur și simplu, fără să atragi atenția că e un lucru rău. E un drept pe care l-am dobândit și mi-l voi manifesta în continuare. Eu nu am fost portavoce prin filtrul PSD, am fost ca lider PSD. Nu cred că va reuși să pună pumnul în gură”, a spus Chirica.

În încheiere, Mihai Chirica a susținut că va contesta decizia, întrucât, în calitate de simplu membru al partidului, decizia în privința excluderii sale putea fi luată doar de filiala municipală, nu de cea județeană.

———————

De ce i-a fost frică nu a scăpat: primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost EXCLUS vineri după-amiază din Partidul Social Democrat (PSD).

Majoritatea membrilor Biroului Permanent Județean Iași au votat vineri excluderea din PSD a primarului Mihai Chirica. Decizia vine după ce, acum trei zile, Comisia de Etică a PSD Iași a propus sancționarea acestuia pentru atacurile repetate la adresa conducerii social-democrate, scrie Digi24.ro.

CITIȚI ȘI: Surpriză pentru Chirica: adversarii au făcut un pas în spate

Dintre cei 23 de membri ai BPJ Iași, 18 au votat, potrivit unui primar social-democrat, pentru excluderea lui Mihai Chirica din PSD.

Alături de Mihai Chirica, au fost excluși din rândul social-demecraților și viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacoban.

Ședința BPJ Iași a durat circa trei ore.

Săptămâna viitoare, Comitetul Executiv Județean va lua doar act de hotărârea Biroului Permanent Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.