Skip to content
Recent

Declarația inedită a lui Kovesi: Nu vom rezolva problema corupţiei doar arestând

Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a făcut o declarație inedită în cadrul unei dezbateri cu tema ”Frauda și corupția în domeniul achizițiilor publice. De la combatere la prevenire” organizată de DNA.

Mai precis, Kovesi a declarat, în cadrul acestei întâlniri, că problema corupției în România nu poate fi rezolvată doar prin efectuarea arestărilor, ci este nevoie ca efortul procurorilor să fie dublat de acţiunile de prevenire, relatează B1.ro.

„Abordarea infracţiunilor pleacă de la prevenire la combatere. Noi am inversat puţin ordinea, tocmai pentru că în anchete am constatat că în frauda achiziţiilor publice sau în fenomenul abuzului în serviciu avem tipologii repetitive. Am considerat că întocmirea unui studiu în care să arătăm asta poate fi un instrument util pentru celelalte instituţii. Am insistat pe această problemă a prevenirii. Nu vom rezolva problema corupţiei în România doar arestând inculpaţi, doar trimiţând în judecată funcţionari publici sau obţinând condamnări. Corupţia în România poate fi rezolvată dacă efortul investigativ al procurorilor este dublat de măsuri de prevenire şi de educaţie serioasă în anticorupţie”, a declarat șefa DNA, în cadrul unei dezbateri la care a participat şi procurorul general Augustin Lazăr.

De asemenea, un studiu făcut de DNA pe cazuri de abuz în serviciu săvârşite de autorităţile locale în domeniul achiziţiilor publice a fost prezentat de șefa DNA. Concluzia acestui studiu a fost că, pe lângă faptul că prin fraudarea achiziţiilor publice s-au creat prejudicii mari bugetelor, „a fost blocată calitatea vieţii în comunităţile respective”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.