Skip to content
Recent

Declarația săptămânii: cum face PSD treaba opoziției. O spune chiar un lider PNL EXCLUSIV

Redacția PSnews.ro vă prezintă mai jos ceva ce lesne s-ar putea califica la capitolul „declarația săptămânii”. Mai precis, veți vedea cum face PSD-ul treaba opoziției – un lucru spus chiar de către un lider al PNL.

Este vorba despre vicepreședintele Partidului Național Liberal pentru regiunea Centru – l-am numit pe deputatul Florin Roman, care, într-o declarație acordată vineri pentru PSnews.ro, a afirmat că două evenimente petrecute în această săptămână în interiorul coaliției de guvernare (întâi scutul făcut în jurul lui Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare, apoi execuția lui Mihai Chirica), dar nu numai ele, fac ca Partidul Social Democrat să se dinamiteze singur, ușurând astfel treaba opoziției.

Totuși, prima parte a discuției s-a referit la excluderea lui Mihai Chirica din PSD. Aici, Florin Roman a enumerat câteva județe plus municipiul București, pe care deputatul liberal le consideră esențiale din punct de vedere electoral, dar în care PSD are probleme.

„Din punctul meu de vedere, PSD-ul se autodetonează și se autodistruge din interior. Se știe foarte clar că cine câștigă Bucureștiul, Prahova, Constanța și Iași câștigă alegerile generale în România”. La București, doamna Firea are probleme, pentru că nu face absolut nimica (după doi ani de mandat: realizări zero). La Constanța, înțeleg că actualul primar în funcție (Decebal Făgădău – n.r.) nu va mai candida. La Iași, îl pierd pe Chirica printr-un orgoliu al domnului Dragnea. Iar la Prahova e primar liberal. Așa că PSD-ul se pregătește să piardă alegerile în România, făcându-și propriul harakiri”, a declarat Roman pentru PSnews.ro.

În ceea ce privește situația lui Darius Vâlcov, parlamentarul de Alba a estimat că PSD va ține cu dinții de consilierul guvernamental, chiar și în ipoteza în care acesta va intra în închisoare.

„Ei nu vor fi de acord să plece Vâlcov de la Guvern nici din pușcărie. Probabil că și din pușcărie domnul Vâlcov va fi consilierul doamnei Viorica Dăncilă-Pamblică”, a afirmat PNL-istul.

Chestionat în legătură cu așteptările pe care le are de la PSD în perioada imediat următoare, vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru Centenar a replicat: „Eu tot ce sper este să continue autodistrugerea din interior, pentru că ce nu reușim noi reușesc ei cu mare succes”.

Întrebat dacă nu cumva este ridicol ca puterea să facă treaba opoziției, Florin Roman a răspuns: „Din păcate, noi nu reușim atât de bine. Dar ne ajută ei foarte-foarte bine, să se autodistrugă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.