Skip to content
Focus

Deputat PNL Pavel Popescu: „Guvernul cheltuie în neștire din banii pe care îi vor plăti și strănepoții noștri”

Deficitul bugetar al țării este o problemă, chiar dacă ministrul de Finanțe a îndrăznit, de la tribuna parlamentară, să pretindă că toate merg strună, avertizează deputatul PNL Pavel Popescu.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut tupeul să spună că moțiunea simplă, care l-a vizat, este o acțiune politicianistă. A încercat să zugrăvească în roz situația dezastruoasă a economiei României, pe care o girează prin deciziile pe care le ia Guvernul din care face parte. Nu doar noi, cei din PNL, atragem atenția că ne îndreptăm spre dezastru. Trag semnale de alarmă cei din mediul privat și alte voci care au competență în acest domeniu”, declară parlamentarul PNL de Timiş Pavel Popescu, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Acesta avertizează că trendul în statele Uniunii Europene este de scădere a deficitelor bugetare, în timp ce România riscă să depășească anul acesta ținta de 3%.

Pavel Popescu mai spune datele arată că autoritățile au cheltuit mai mult decât au încasat şi că Guvernul a ajuns să se împrumute masiv, la prețuri mari.

Cât despre investiții, nu cred că prea putem vorbi, acestea există doar în declarații politicianiste, nu și în realitate. Oricât ar încerca cei de la PSD şi ALDE să spună că în România curge doar lapte și miere, românii au observat că sunt doar gogorițe”, declară deputatul liberal. Acesta cere public coaliţiei de la putere să nu sacrifice creşterea economică pe termen lung pentru a supravieţui pe termen scurt: „Românii nu vă permit asta. Deci nu îi ignorați!”, a mai precizat parlamentarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.