Skip to content
Ediția de astăzi

Deputat PNL: Peste 7000 de criminali, violatori și tâlhari liberi pe străzile României

Peste 7000 de deținuți, care fuseseră condamnați pentru crima, viol, tâlhărie, au fost eliberați. Datele au fost comunicate de Ministerul Justiției.

La data de 18 septembrie, nu mai puțin de 21.049 deținuți au fost eliberați mai repede din pușcărie, in baza legii recursului compensatoriu. Din cei eliberați, 7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, tâlhărie, corupție etc. În acest moment, circula liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnați pentru act sexual cu un minor, 2300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mită. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați in libertate, nu mai puțin de 634. Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare. Cel mai grav este însă ca nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PNL Florin Roman.

Liberalii atrag atenția că din iunie până în septembrie au mai fost eliberați 3.000 de deținuți.

Față de luna iunie, numărul celor eliberați mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3.000. După tragedia de la Caracal, premierul Dăncilă promitea cu voce gravă, înăsprirea pedepselor și detenție pe viața pentru criminali. Toate aceste declarații au rămas vorbe. Mai mult decât atât, guvernul Dăncila a blocat abrogarea recursului compensatoriu. PNL solicită PSDăncilă abrogarea în regim de urgență a recursului compensatoriu. Solicităm totodată discutarea în regim de urgență a proiectelor depuse de PNL în Parlament, pentru sistemul de găsire urgentă a copiilor dispăruți, pentru detenție pe viață pentru cei care ucid femei gravide și copii, introducerea brățărilor electronice. Fiecare oră de întârziere înseamnă noi drame pe străzile României, unde nimeni nu mai este în siguranță”, a mai precizat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.