Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Deputatul PNL Virgil Popescu: Consumatorii casnici pot deveni producători de energie electrică

 

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care pot deveni producători de energie electrică și consumatorii casnici, iar ce produc în plus, vor putea să livreze în rețeaua de distribuție a energiei electrice și, astfel, nu vor plăti impozit.

În opinia lui Virgil Popescu, vicepreședintele Comisiei de Industrii și Servicii Virgil Popescu legea este una foarte bună, care aduce o serie de beneficii pentru consumatorii casnici.

“Am lucrat mult la această lege alături de colegii mei, drept urmare furnizorul de electricitate se va ocupa de decontarea producerii de energie, chiar dacă va prelua energie de la producătorul casnic. Furnizorii cu care prosumerii au contract vor fi obligați să preia excedentul de energie produsă de către aceștia și să îl plătească la prețul mediu ponderat al pieței PZU.

De asemenea, racordarea prosumerului la sistemul de distribuție se va face obligatoriu de către distribuitori, aceștia nemaiputând invoca diverse obstacole birocratice. Racordarea unui prosumer la sistemul de distribuţie se va face în 30 de zile”, spune deputatul PNL Virgil Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.