Skip to content
Focus

Deputatul PNL, Virgil Popescu, dă de pământ cu ministrul Energiei: „Ministerul nu se poate conduce în tăcere”

 

Vicepreședintele PNL, Virgil Popescu, i-a solicitat luni, în plenul Parlamentului, ministrului Energiei, Anton Anton, să exprime clar un punct de vedere vizavi de strategia energetică, în contextul în care acesta păstrează tăcerea totală față de cea mai mare investiție din Marea Neagră, față de gazele de aici.

„Mi-am adus aminte domnule Ministru de audierea d-voastră în comisii la investirea în funcția de ministru. Ne-ați spus atunci că vă veți ocupa de strategia energetică. Sincer să fiu, în afară de ultima declarație a d-voastră, nu am văzut nimic. Poate în intervenția finală ne veți spune totuși ce faceți cu strategia energetică.

Ne-ați mai spus atunci, domnule Ministru, că e bine faptul că avem resurse energetice și că e bine să le conservăm. Evitați inclusiv astăzi de la tribuna Parlamentului să vă exprimați referitor la cea mai mare investiție strategică din Marea neagră, referitor la gazele din Marea Neagră”, a spus, luni, Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaților.

Parlamentarul liberal cere clarificări și față de legea offshore, fiindcă în situația în care acest  proiect de lege nu va fi aprobat în această sesiune parlamentară nu se mai poate  vorbi în acest an nici de decizii de exploatare, de aprobare a investiţiilor de către operatorii din Marea Neagră, respectiv Exxon, OMV Petrom, Black Sea Oil&Gas:

„La comisie stă legea offshore și ne-ați trimis o adresă prin care practic mitraliați proiectul de lege propus de vechiul Guvern și inițiat de colegul d-voastră, domnul ministru Toma Petcu, prin care spuneți că anumite articole sunt neconstituționale. Oare nu mai vreți exploatările din Marea Neagră, domnule ministru? Doriți altceva? Doriți dependență de gazul rusesc, domnule ministru?

Aș dori și cer în numele grupului PNL să exprimați punctul d-voastră de vedere, al Ministerului Energiei, vizavi de această investiții strategice din Marea Neagră.

Nu v-am auzit deloc luând cuvântul față de Ordonanța 64. Este o procedură de infringement la Comisia Europeană și d-voastră nu spuneți nimic. Ea este în continuare la comisia de industrii, întoarsă de două ori din grupul PNL din plen și până acum nu s-a mai întâmplat nimic.

Domnule Ministru, ministerul nu se poate conduce în tăcere. Tot aștept, aștept ca să aveți o opinie. Cred că este momentul să ieșiți și să spuneți ce vreți să faceți în Ministerul Energiei și să lăsați politizările din companiile din subordine. Vă dau un exemplu: Oil Terminal are un profit pe trei luni cât două indemnizații de Consiliu de Administrație, adică 17.000 lei. Și acolo era un domn, de care am mai atras atenția într-o moțiune simplă, pe care Biroul Permanent nu a acceptat-o. Era un domn care era în grupul de table de la Constanța. Încetați o dată cu politizarea companiilor și ieșiți și spuneți ce vreți să faceți pentru că îmi aduc aminte de o ultimă declarație în care spuneați că v-ați întâlnit în lift cu investitorii de la Cernavodă. Eu vă spun că dacă astăzi erați în Parlamentul României aveați șansa să vă întâlniți în lift cu investitorii strategici de la Marea Neagră și poate reușeați să aveți o poziție publică”.

Declaratie Virgil Popescu-14 mai 2018

Virgil Popescu, deputat PNL: Domnule ministru al Energiei, Anton Anton, de ce evitați să vorbiți despre cea mai mare investiție din Marea Neagră, despre gazele din Marea Neagră! Oare nu mai doriți să ne exploatăm resursele? Doriți dependență de gazul rusesc, domnule ministru?! Este nevoie de clarificări, România are nevoie să-și folosească toate resursele pentru a fi independentă din punct de vedere energetic!

Publicată de Grupul Parlamentar PNL – Camera Deputaților pe Luni, 14 mai 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.