Skip to content
Focus

Deputatul PNL, Virgil Popescu: „S-au gândit ca miliardele de euro care sunt strânse la Pionul II de Pensii să fie mutate către buget”

 

Liberalii vor lupta cu toate armele împotriva „naționalizării” Pilonului II de pensii a PSD şi a aliaţilor săi, a declarat, vineri, deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, adăugând că se poate ajunge inclusiv la proteste în stradă.

„Au promis în campania electorală măriri de pensii peste ceea ce se poate susține. Este bine ca pensiile să se mărească, dar trebuie să ai grijă când promiți și văzând că nu mai au de unde să ia bani din bugetul de stat s-au gândit ca miliardele de euro care sunt strânse în fondul privat la Pionul II de pensii să fie mutate către buget. Vreau să vă spun că Partidul Național Liberal va fi ferm împotriva acestei șmecherii, pe care PSD+ ALDE dorește să o facă. Vom lupta cu toate căile legale și constituționale împotriva acestui fapt. Considerăm că Pilonul II de pensii este un pilon esențial pentru dezvoltarea României și pentru asigurarea unor pensii generațiilor viitoare. Nu putem fura viitorul generațiilor tinere doar pentru a plăti niște promisiuni electorale acum. Vom merge inclusiv la acțiuni în stradă, la proteste, strângeri de semnături ”, a declarat vineri președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Drobeta-Turnu Severin.

Liderul liberal a amintit că Pilonul II de pensii a fost aprobat  în anul 2007, prin lege, de către Guvernul liberal condus la acea vreme de Călin Popescu Tăriceanu. “Ceea ce dorește acest Guvern să schimbe în Pilonul II de pensii sunt niște schimbări, care în opinia noastră a liberalilor, duc către falimentul sistemului de pensii. (…) Sunt foarte curios cum va explica acest lucru Tăriceanu, când partenerii săi de coaliție vor să-l desființeze”, a mai spus Virgil Popescu.

Guvernul PSD+ALDE intenționează să le propună salariaţiilor ideea că îşi pot transfera contribuţiile de la Pilonul II de pensii private obligatorii la Pilonul I, ceea ce, în opinia liberalului Virgil Popescu, nu este altceva decât “o șmecherie” prin care se urmărește naționalizarea Pilonului II de pensii.

Practic, se estimează de specialiști că, prin această mișcare, aproximativ 70 la sută din cei care cotizează în momentul de față la Pilonul II de pensie vor renunța și se vor muta la pensia de stat.

 

1 comentariu la “Deputatul PNL, Virgil Popescu: „S-au gândit ca miliardele de euro care sunt strânse la Pionul II de Pensii să fie mutate către buget”

  1. O să ieșim….. O să facem…… O să dregem…..
    Numai vorbe! Gargară fără pic de acțiune!
    Cred că îi ia somnul pe nemernicii de PSD-isti când citesc „mobilizările” astea ale dumneavoastră.
    Asta dacă le citesc, că dacă ar fi fost pe suport de hârtie de mult nu-și mai cumpărau hi!
    Faceți, doamne iartă-mă, odată ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.