Skip to content
Ediția de Astăzi Recent VIDEO

Deputatul Virgil Popescu și-a prezentat raportul de activitate din Parlament

Deputatul PNL Virgil Popescu și-a prezentat raportul de activitate din Parlament, din perioada sesiunii parlamentare februarie – iulie 2019. Este singurul parlamentar din Mehedinți care a realizat un astfel de raport.

Potrivit raportului deputatul liberal a avut 7 luări de cuvânt, 14 propuneri legislative, 14 întrebări și interprelări, a semnat 5 moțiuni simple și o moțiune de cenzură. Totodată, a participat la peste 30 de evenimente și conferințe.

Am căutat, identificat și am propus soluții viabile pentru extinderea rețelei de gaz în Drobeta Turnu Severin, dar au fost respinse de primarul PSD. Am găsit soluții și pentru extinderea rețelei de gaz și în județul Mehedinți, una dintre problemele care nu suferă amânare, care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp. În acest sens, consilierii liberali de la Drobeta Turnu Severin au depus un proiect de hotărâre care prevedea rezilierea contractului cu firma Mehedinți Gaz, care nu și-a respectat promisiunile contractuale, precum și pașii necesari pentru ca distribuția de gaze să fie preluată de o societate a Consiliului Local. Proiectul a fost supus votului, dar din cauza unui consilier PSD, care a fugit din sală, nu a întrunit cele 16 voturi necesare adoptării. Vom căuta în continuare soluții ca severinenii să nu mai aibă probleme cu încălzirea, dar și ca toți mehedințenii care își doresc să aibă gaz în locuințe”, a declarat președintele PNL Mehedinți.

Totodată, deputatul liberal a menționat că rezolvarea problemei încălzirii municipiului Drobeta Turnu Severin este o prioritate.

La proiectul de buget pe anul 2019 am depus un amendament prin care am solicitat alocarea sumei de 15.000 mii lei, pentru subvenționarea încălzirii termice a municipiului Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. Amendamentul a fost respins prin vot inclusiv de parlamentarii PSD din Mehedinți. Guvernul PSD&ALDE a găsit o soluție păguboasă pentru severineni. Le-a permis să împrumute bani cu dobândă, lucru care s-a și întâmplat, iar suma a fost folosită de primăria Severin pentru a cumpăra păcură. Totodată, Guvernul a scos păcură veche din fondul de rezervă, fiind vorba de un împrumut cu dobândă, o dobândă care este mai mare decât cea bancară, iar acești bani urmează să fie plătiți de severineni, începând cu luna noiembrie. Drept urmare am depus un amendament la Comisia de Industrii și Servicii, unde sunt vicepreședinte, pentru modificarea acestui OUG, ca transferul de păcură să fie cu titlu gratuit, nu cu bani și dobândă cum este acum. Ca amendamentul să fie adoptat este nevoie și de voința Guvernului PSD&ALDE. Pe viitor, voi interpela Guvernul pentru a mă asigura că severinenii nu vor rămâne fără căldură și, totodată, voi încerca să îi conving pe colegii parlamentari, în comisie și în plen, să adopte amendamentul propus de mine”, se mai arată în raport.

Raport activitate sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019

Luni începe o nouă sesiune parlamentară! De aceea vreau să vă prezint un scurt bilanț al activității pe care am avut-o în Parlament, ca deputat de Mehedinți ales să vă reprezint interesele!Activitatea parlamentară din cadrul primei sesiuni parlamentare a anului 2019 a fost una intensă și aplicată, mai ales în cadrul comisiei în care activez și în care dețin funcția de vicepreședinte – Comisia pentru Industrii și Servicii. Totodată, în această perioadă activitatea politică a fost una intensă având în vedere că am avut campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, iar munca depusă ne-a arătat că românii au încredere în soluțiile liberale, PNL obținând primul loc. Această victorie ne-a bucurat, dar ne-a și responsabilizat și mai mult, pentru că ne-a arătat că românii s-au săturat de conducereaPSD&ALDE și vor altceva pentru România, o guvernare de dreapta, cu soluții adecvate pentru dezvoltare, pentru viitor.Vă dau asigurări că nu am abandonat, și nu voi abandona nici pe viitor, lucrul la găsirea și implementarea celor mai bune soluții pentru a rezolva problema încălzirii municipiului Drobeta Turnu Severin, precum și extinderea rețelei de gaz în județul Mehedinți.

Publicată de Virgil Popescu pe Vineri, 30 august 2019

1 comentariu la “Deputatul Virgil Popescu și-a prezentat raportul de activitate din Parlament

  1. O.K , vom avea caldura dar tot cu acceasi gaura in portofel ? Cum se sta cu instalatia SCRECIU de reducere a consumului de pacura de la TERMO , din cele 2 cazane de 100 t/h ? Vrem o analiza de costuri , in precampanie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.