Skip to content
Administrație locală

Dezastru pre-electoral pentru USR-PLUS? Barna și Cioloș vor trebui să înlocuiască candidații compromiși

Cad bombe pe capul celor de la USR – după ce candidatul USR pentru primăria Constanța, Stelian Ion, a fost demascat de jurnaliștii de la Newsweek că a mințit în acte că are handicap pentru a obține o casă via ANL, a venit și rândul candidatului USR-PLUS la șefia CJ Mehedinți. Laurențiu Ștefănescu a fost directorul lui Vîntu în celebra escrocherie FNI, considerată una dintre cele mai mari escrocherii de după 1989, care a sărăcit sute de mii de români.

Va fi un weekend greu pentru Barna-Cioloș et co, care vor trebui să se replieze și să înlocuiască pe ultima sută piese din garnitura cu care merg la alegerile locale din 27 septembrie, potrivit PSNews.ro

După ce ieri după amiază, USR-Plus a aflat că defilează pentru Primăria Constanța cu deputatul Stelian Ion, care timp de 15 ani a tăinuit o escrocherie imobiliară, presa de azi, 13 august (ghinion!) ne-a reamintit și că Laurențiu Ștefănescu, candidatul USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Mehedinți, a fost șeful Gelsor Timișoara, compania lui Sorin Ovidiu Vîntu care a dat celebra țeapă FNI.

Dar Laurențiu Ștefănescu s-a gândit să tăinuiască și el o bucățică de trecut, așa că s-a decis să șteargă din CV-ul de candidat perioada cu pricina. Ba chiar s-a gândit chiar să pluseze și să folosească un slogan USR-ist sadea – ”Cu mâinile curate” (furat însă și el, fiind titlul celebrului film al lui Sergiu Nicolaescu).

Dezvăluirea despre rolul lui Ștefănescu în escrocheria FNI a apărut încă din 2017 când Ștefănescu se prezenta ca lider al #rezist Timișoara, prin urmare Barna et co nu și-au făcut bine sau deloc temele, când au dat verde garniturii de candidați la aceste alegeri locale. Ironic sau nu, pe Facebook circula ieri poza candidatului USR-ist pentru Primăria din Râmnicu-Sărat, Cristinel Hoțescu.

“Dacă îi întrebați pe cei ce au fost la proteste cine e Laurențiu Ștefănescu, poate că peste 80% nu vor ști să răspundă. Cei care știu, sunt oameni care se disociază automat de figura lui pentru că a fost pus de Sorin Ovidiu Vântu șef la Gelsor Timișoara, fond care tranzacționa banii din țeapa FNI. Și care îi cunosc și toxicitățile de la URR, FC, M10 sau USR”, scria la acel moment un manifestant, citat de Gazeta de Cluj.

La fel de ciudat pentru Barna et co este și faptul că, deși stă în Timișoara (firma pe care o deține ar avea mari datorii la stat, scrie presa), Laurențiu Ștefănescu a fost validat să candideze pentru Consiliul Județean din Mehedinți, în tandem cu Elena Călin pentru Primăria Drobeta-Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.