Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Dezinformare și politicianism cinic în vremea coronavirusului

În vremurile în care majoritatea dintre noi stăm în casă, încercând să ne gestionăm teama că e posibil ca un virus mic ar putea să distrugă sănătatea celor dragi, unii se folosesc cu cinism de informații trunchiate, pe care le propagă în mediul public, fără a se gândi vreun moment la consecințe.

Așa s-a întâmplat și sâmbătă seara, când unele site-uri de casă ale PSD-ului au dat o știre, cu titlu alarmant, că viceprimarul Severinului s-a purtat iresponsabil, nu a anunțat autoritățile, dat fiind faptul că știa că e posibil să fie purtător ar virusului COVID 19 pentru că a participat la ședința conducerii PNL.

Ce spune viceprimarul?

Am participat luni la ședința Biroului Politic Național al PNL la care a fost prezent senatorul Chițac, depistat pozitiv la testul coronavirusul. Vineri, imediat după ce senatorul care a stat in partea opusă a sălii față de mine a fost depistat pozitiv, am luat legătura cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică care în urma unei anchete epidemiologice mi-au transmis că nu e nevoie de măsura autoizolării.  Repet : specialiștii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică au efectuat anchetă epidemiologică și au stabilit că nu există risc și nu se impune vreo măsură în ceea ce mă privește, motiv pentru care nu s-a impus vreo declarație publică. Sâmbătă după-amiază, imediat după ce am aflat că primarul municipiului Deva, care a fost în vecinătatea mea în sală, a fost depistat pozitiv, am contactat iarăși Direcția de Sănătate Publică pentru a urma procedurile legale, am intrat în autoizolare și am realizat un test, așteptând rezultatele.  Regret că se folosesc astfel de momente pentru campanie electorală de către oponenții politici.
Întotdeauna am fost o persoană care a respectat cu strictețe legea și în situația de față am respectat toate procedurile legale și am urmat toate indicațiile specialiștilor epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică”, a anunțat Daniel Cîrjan.

Oare nu putem să nu ne întrebăm cam cum stă treaba cu dublul standard, când e vorba de cei de la PSD având în vedere că nici primarul Screciu nu a respectat legea când a fost vorba de statul în carantină. Edilul s-a conformat după ce s-a întors de la Milano unde a fost alături de o delegație într-o vizită de lucru, dar numai după ce au existat zvonuri că nu ar respecta indicațiile, edilul a anunțat publică că respectă perioada de carantină.

Orice informații incorecte, folosirea unor situații incerte ca vehicul electoral, pentru a stârni panica sunt imorale, în primul rând, și, totodată, unele s-ar putea dovedi a fi ilegale. În această perioadă complicată ar trebui ca fiecare dintre noi să lase deoparte micile vendete, să nu distribuie informații false, pentru a nu alimenta starea de panică.

Rușine tuturor celor, care cu cinism, nu se gândesc la perioada delicată în care ne aflăm, ci preferă să folosească informații trunchiate sperând că vor câștiga puncte electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.