Skip to content
Ediția de astăzi

Din luna noiembrie se ridică restricțiile de călătorie în SUA impuse cetățenilor străini

Reprezentanții Ambasadei României în SUA anunță că din luna noiembrie se vor ridica restricțiile de călătorie în SUA impuse cetățenilor străini.

Astfel, cetățenii străini, inclusiv români, care doresc să călătorească în SUA pe cale aeriană vor avea nevoie să prezinte la îmbarcare dovada vaccinării și un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu maximum 3 zile înaintea îmbarcării în avion spre Statele Unite. Mai multe informații, precum și o decizie oficială, urmează să fie făcute publice de Administrația SUA. În prezent, cetățenii români pot călători din România în SUA doar evitând tranzitul printr-o țară din Spațiul Schengen, Marea Britanie și Irlanda”, anunță oficialii.

În luna martie 2020, s-au impus, prin Proclamație Prezidențială, restricții de acces în Statele Unite ale Americii pentru cetățenii străini care au călătorit în Spațiul Schengen cu 14 zile înainte de data intrării în SUA (inclusiv tranzit/escală).

Cetățenii români pot călători în Statele Unite ale Americii, în baza vizelor deținute, perioada de ședere fiind reglementată de tipul de viză și calitatea în care se face deplasarea.

Începând cu data de 2 iulie 2021, Ambasada SUA la București a anunțat reluarea serviciilor de acordare a vizei americane din partea aplicanţilor care deţin paşaport românesc sau rezidenţă. Astfel, Ambasada SUA la Bucureşti a anunțat faptul că procesează toate tipurile de vize, temporare şi de imigrare, inclusiv B1/B2 turism/afaceri. Pentru vizele B1/B2 sunt acceptate solicitări din partea aplicanţilor care deţin paşaport românesc sau rezidenţă.

Programările în regim de urgenţă pentru cetăţenii străini pot fi luate în considerare, dar sunt evaluate de la caz la caz. Pentru mai multe informații poate fi consultată pagina de internet a Ambasadei SUA la București: https://ro.usembassy.gov/visas/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.